20 mai 2024, 6:14

Pâinea românilor cea de toate zilele, cea mai ieftină din Uniunea Europeană

Românii cumpără zilnic cea mai ieftină pâine din Uniunea Europeană. Un studiu publicat de Eurostat, din 2019, arată faptul că pâinea românească este la aproape jumătate de preț față de media din UE, potrivit Agerpres.

Conform acestor date, cel mai ridicat preț al pâinii și, implicit al cerealelor, îl are Danemarca cu un procent de peste 51% peste nivelul Uniunii Europene, pe a doua poziție se află Austria cu 33%, Luxemburg și Finlanda, ambele cu 25% peste media din UE.

Pe de cealaltă parte, cele mai mici prețuri la pâine au fost înregistrate, în anul 2019, în România, cu 47% sub nivelul mediei, urmată de Bulgaria (35%) și Polonia cu 30%.

Tot datele Eurostat mai indică și faptul că prețurile la pâine în România sunt mai mici și decât restul statelor din Balcani, care nu fac parte din Uniunea Europeană, precum Macedonia de Nord, Albania, Serbia şi Bosnia Herţegovina. În urma analizei s-a putut concluziona astfel, că România are cele mai mici prețuri la pâine din toate cele 37 de state analizate de Eurostat.

Sursă Foto: unica.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol