30 mai 2024, 18:51

Până la urmă, ce a provocat explozia uriașă de la Crevedia? Au venit primele date ale expertizei INSEMEX

Noi detalii în cazul tragediei de la Crevedia. Cauza incendiului a fost o acumulare de gaze, potrivit raportului preliminar al INSEMEX, obținut de Digi24.ro.

Potrivit unor surse Digi24, Institutul Național pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă a finalizat o parte din expertiză. Raportul preliminar arată că deasupra stației GPL de la Crevedia s-a format un nor de gaze de aproximativ 40 de metri.

Explozia ar fi putut să fie provocată de o scânteie, o sursă de foc sau chiar și de o țigară aprinsă.

Se fac în continuare verificări, sunt în desfășurare mai multe anchete, una este chiar la Parchetul General, și vizați de această anchetă sunt cei doi patroni ai stației GPL, Ionuț Doldurea și Cosmin Stângă, ambii fiind plasați sub măsura arestului la domiciliu.

Explozia a avut consecințe grave, rezultând în moartea a șase persoane și rănirea a peste 50, majoritatea fiind pompieri interveniți pentru stingerea focului. De asemenea, multe case din apropierea stației GPL au fost afectate de suflul exploziei.

Cazul se află în atenția Parchetului General, care așteaptă finalizarea și coroborarea rapoartelor de la INSEMEX și alte autorități. Peste 150 de persoane vătămate au fost audiate, multe dintre ele constituindu-se ca parte civilă în proces.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol