18 ianuarie 2022, 0:10

Pandemia de coronavirus pune stop și programelor de vaccinare. Pericolele la care sunt supuși copiii

Programele de vaccinare a copiilor pentru boli precum rujeolă, difterie sau poliomielită au fost întrerupte, în contextul pandemiei de coronavirus. Decizia nu a fost luată în mod oficial, dar părinții au avut anumite suspiciuni în a-și mai duce copiii la medic, de teama de a nu-i contanima cu noul coronavirus.

Potrivit Digi24, mai bine de 80 de milioane de copii sub vârsta de 1 an riscă să facă aceste boli. Estimarea a fost generată de mai multe organizații internaționale de sănătate publică precum Gavi, OMS și UNICEF, ale căror date arată că cel puțin 68 de țări s-au confruntat cu astfel de situații.

Aceste efecte se resimt și în România, unde deja au fost semnalate discontinuități în această perioadă, pentru vaccinarea împotriva rujeolei, chiar dacă medicii de familie i-au încurajat pe părinți în acest sens. Însă mulți dintre părinți au decis amânarea vaccinului până când pericolul pandemiei de coronavirus se va diminua.

Cu toate acestea, efectele sunt imediate. Statisticle arată deja o creștere a ratei îmbolnăvirilor, ca urmare a scăderii ratei vaccinării. Ultima raportate a Centrului de Control al Bolilor Transmisibile arată că în la noi în țară au fost raportate, doar de la începutul lunii până acum, peste 220 de cazuri de rujeolă, mai anunță Digi24.

Organizația Mondială a Sănătății va aduce în cursul săptămânii viitoare, noi clarificări și recomandări statelor care se confruntă cu această problemă, în vederea menținerii serviciilor esențiale pe durata pandemiei, inclusiv cu privire la efectuarea vaccinărilor în condiții de siguranță.

Sursă Foto: healthline.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.