19 ianuarie 2021, 19:51

Pandemie. Un britanic din trei refuză să mai iasă din pijamale

Pandemia a avut drept consecință directă, printre altele, munca de acasă. Numai că treaba asta are și consecințe negative. Un britanic din trei refuză să mai iasă din pijamale!

Ești leneș, nu-ți vine să mai faci nimic, socializezi pe Facebook și cam atât. Ai vreo întâlnire pe Zoom, rămâi în chiloți și doar deasupra pui un sacou. Sunt consecințe firești ale muncii de acasă, cu care deja ne-am obișnuit.

Rutina zilnică a fost modificată – bărbaţii stau nebărbieriţi, cu părul neîngrijit şi femeile fără machiaj, pe care multe recunosc că îl aplică doar pentru o întâlnire pe Zoom.

În Marea Britanie s-a făcut și un studiu pe tema asta, că doar nu puteau savanții britanici să lase să le scape un astfel de prilej.

S-au constatat lucruri surprinzătoare…și nu prea, crede Daily Mail.

De exemplu, 25% dintre britanici au renunțat la a mai face duș. Și, nu, nu are legătură cu pierderea mirosului în cazul celor loviți de COVID-19. La fel, tot cam 25% dintre ei nu mai folosesc deodorant.

Un britanic din trei refuză să mai iasă din pijamale. Din ale lui, evident!

Cifrele sunt încă și mai alarmante în cazul celor care nu se mai schimbă de pijamale când “pleacă” la muncă.

De la începutul pandemiei, 61% dintre cei care lucrează de acasă spun că nu mai îmbracă haine elegante la fel de des ca înainte, iar 35% dintre britanici recunosc că stau în pijama toată ziua.

Potrivit noului studiu al Ipsos MORI, pe măsură ce izolarea a continuat, priorităţile şi obiceiurile s-au schimbat.

Aproape jumătate dintre bărbaţi se bărbieresc mai rar, în timp ce o treime (32%) şi-au lăsat barbă.

Potrivit studiului, 67% dintre britanici spun că se îmbracă mai lejer de la începutul pandemiei de COVID-19. Două treimi spun că asta înseamnă că îşi pot exercita mai mult alegerile personale, în timp ce 63% spun că sunt fericiţi că se pot îmbrăca mai lejer.

Printre femei, jumătate (52%) folosesc mai puţin machiaj decât de obicei şi 6 din 10 (62%) au renunţat la tocurile înalte pentru încălţări confortabile.

Chiar așa, ce să faci cu stiletto la laptop?

Cercetarea sociologilor britanici  a inclus 1.093 de persoane cu vârste cuprinse între 16 şi 75 de ani, chestionaţi, online, între 21 şi 23 octombrie 2020.

Foto J Kelly Brito/Unsplash

Citește și

Poliția britanică îi caută pe hoții care au furat cinci arme folosite în filmul James Bond. Martorii au spus că hoţii sunt trei bărbaţi cu accente din Europa de Est


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.