CITIRE

Papa Francisc, membru de onoare al Academiei Român...

Papa Francisc, membru de onoare al Academiei Române

Academiei Române i s-a adăugat un nou membru de onoare: Papa Francisc, acesta fiind ales prin vot deschis, la vedere și în unanimitate. Suveranul Pontif a fost propus pentru această distincție de către Prezidiul forului.

Sursă imagine: bishotels.ro

Având în vedere personalitatea teologică de talie mondială a Papei Francisc, exemplara sa dăruire în slujba oamenilor care caută un sens al vieții, o cale a păcii și a reconcilierii, subliniind preferința sa de a-i ajuta în primul rând pe cei săraci și marginalizați; de asemenea, ținând cont de meritele sale deosebite în ușurarea suferinței oamenilor refugiați, persecutați, victime ale războaielor, calamităților naturale și ale violențelor; în fine, prețuind prietenia sa față de poporul român și îmbrățișând inițiativele sale menite să ducă la refacerea unității creștine, prin susținerea dialogului ecumenic între catolicii și ortodocșii din țara noastră, Prezidiul Academiei Române propune alegerea Sanctității Sale ca membru de onoare al Academiei Române„, se arată într-o motivație oficială a Prezidiului Academiei Române, citată de Agerpres.ro.

Sursă imagine: Adevărul.ro

Forul Academiei Române a făcut o vizită la Vatican în perioada 8-13 noiembrie, Suveranul Pontif acceptând atunci titlul. Nu este pentru prima oară când un papă primește distincția de membru de onoare, în anul 2001 aceasta fiind oferită și lui Papa Ioan Paul al II-lea.

În cuvântul de salut în fața Sanctității Sale, am menționat, printre altele, că Papa Ioan Paul al II-lea a acceptat și a devenit membru de onoare al Academiei Române în anul 2001. Am dorit, astfel, să fac legătura cu propunerea Academiei ca Sanctitatea Sa să accepte propunerea noastră, pentru că știam că nu-și dorește și nu acceptă titluri de onoare. Am fost fericit să-l aud spunând da și precizând că acceptă pentru noi, pentru prietenie și pentru poporul român. Sunt cuvintele Sanctității Sale„, a declarat Cristian Hera – vicepreședintele Academiei, citat de sursa menționată.

[Sursă imagine cover: Gândul.info]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.