31 martie 2020, 1:17

Papagalul care a uimit internetul și oamenii de știință. Pasărea demonstrează pe melodii celebre că oricine poate dansa

Imaginile cu un papagal cacadu cu creasta galbenă au devenit virale pe internet. Acesta a fost surprins în timp ce dansează pe melodii ale unor artiști celebrii precum ”Another one bites the dust” (Queen) şi ”Girls just want to have fun” (Cyndi Lauper). Mai mult decât atât, se pare că a reușit să uimească până și o echipă de oameni de ştiinţă din Statele Unite, care a concluzionat că dansul nu se limitează la oameni, relatează Agerpres.

Papagalul Snowball este capabil să efectueze paisprezece mişcări ”spontane, remarcabil de diverse” pe muzica specifică anilor ’80 și a demostrat oamenilor de știință că dansul nu se limitează doar la oameni, ci că este un răspuns la muzică atunci când aceasta produce o stare de bine.

Este bine cunoscut faptul că papagalii au aptitudini vocale deosebite și că sunt capabili să emită și să rețină sunete complexe, ba chiar și propoziții întregi. Acest lucru se datorează unor conexiuni auditiv-motorii solide din creier.

Astfel, o echipă de cercetători au publicat un studiu în jurnalul ştiinţific Current Biology și au încercat să demonstreze cum a reuşit Snowball să deprindă aptitudinile de dansator și dacă papagalii sunt într-adevăr capabili să imite și mișcări, pe lângă sunete. Aceștia au constinuat prin a declara că „O altă posibilitate ar fi aceea ca unele mişcări să reflecte creativitatea. Acest lucru ar fi de asemenea remarcabil, deoarece creativitatea la fiinţele non-umane a fost documentată în comportamente cu scopul de a obţine un beneficiu fizic imediat, precum accesul la hrană sau la oportunităţi de împerechere”, potrivit Agerpres.

”Snowball nu dansează pentru mâncare sau pentru a se împerechea; în schimb, dansul lui pare să fie un comportament social utilizat pentru a interacţiona cu îngrijitorii umani (stolul lui surogat)”, au mai adăugat aceștia, potrivit sursei citate anterior.

Înregistrările video au fost filmate în 2008, când Snowball avea 12 ani, şi l-au transformat într-o adevărată vedetă pe YouTube, clipurile cu el fiind vizualizate de milioane de ori.

Sursă Foto: newmoney.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.