4 decembrie 2021, 2:46

Paramedicii ar putea folosi tehnologia 5G pentru a da diagnosticele mai repede

Tehnologia 5G ar putea permite paramedicilor să diagnosticheze problemele medicale mai repede, spun experții, cu ajutorul unei „mănuși robo-manuale” care poate efectua scanări cu ultrasunete controlate la distanță într-o ambulanță sau la locul accidentului.

Mănușa poate efectua scanarea și transmiterea rezultatelor în timp real unui clinician la un spital. Sistemul permite medicului să deplaseze mănușa cu un joystick și operează într-o rețea publică 5G, scrie CNN.

Mănușa creează vibrații mici pentru a îndrepta mâna paramedicului către locul unde clinicianul dorește să se miște senzorul de ultrasunete.

Planurile britanice de a implementa 5G au fost umbrite de încercările Statelor Unite de a exercita presiuni asupra aliaților săi pentru a interzice componentele Huawei din rețelele 5G. Administrația Trump susține că produsele Huawei ar putea fi folosite de China pentru spionaj, pe care Huawei le-a negat în mod repetat.

Într-o soluție de compromis, Marea Britanie va interzice, de regulă, produsele fabricate de Huawei de la „nucleul” infrastructurii de telecomunicații 5G.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.