1 decembrie 2021, 8:17

Parcul național care îți trimite gunoiul pe care l-ai lăsat în urma ta, prin poștă, la pachet

Nu cumva ai uitat ceva? Un parc naţional din Thailanda vrea să strângă gunoaiele aruncate de turişti şi să le trimită înapoi prin poştă, cu mesajul „Aţi uitat ceva”, potrivit ministrului thailandez al Mediului, scrie Washington Post.

Pe pagina sa de Facebook, ministrul Varawut Silpa-archa a postat o poză cu o cutie plină de deşeuri abandonată în incinta unui parc naţional, care părea pregătită pentru a fi trimisă prin poştă celor care au aruncat-o acolo, alături de un mesaj: „Aţi uitat ceva în Parcul Naţional Khao Yai”.

Guvernul va lua măsuri

Ministrul a anunţat ulterior că guvernul va lua măsuri dure pentru a-i împiedica să mai revină pe vizitatorii care produc stricăciuni în parcuri sau care deranjează ordinea publică.

El a dat două exemple recente de comportament care nu va mai fi tolerat: un grup de turişti care au lăsat gunoaie în cortul pe care l-au închiriat şi un grup de turişti sub efectul băuturilor alcoolice care au campat într-un alt parc natural.

Ce nu e voie

Ministrul Varawut a spus că vizitatorii nu au voie să lase gunoaie în urma lor, să bea în incinta parcurilor sau să facă gălăgie dupa ora 22, iar cei care încalcă regulile vor fi daţi afară.

Potrivit presei din Thailanda, pedeapsa standard pentru aruncarea gunoaielor este amenda sau chiar închisoarea. Amenda maximă se ridică la circa 16.000 de dolari.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.