19 septembrie 2020, 15:05

Părintele universului Marvel, Stan Lee, a încetat din viață

Scriitorul american de benzi desenate Stan Lee, inițiatorul unor concepte precum „Omul Păianjen” sau „Incredibilul Hulk”, a decedat astăzi la vârsta de 95 de ani, informează ABC News și CNN

Potrivit site-ului TMZ.com, o ambulanţă a fost chemată luni la reşedinţa lui Stan Lee din Hollywood. Acesta a murit la Centrul medical Cedars-Sinai, iar anunțul public a venit astăzi de avocatul familiei Kirk Schneck.

Cu toate că nu există cineva care să nu fi auzit de personajele legendare create de Stan Lee, nu multă lume cunoaște faptul că celebrul fondator al caracterelor Marvel are origini românești.

Creatorul omului Păianjen s-a născut în Manhaten (New York), chiar în apartamentul părinților săi emigranți din România. Acesta a povestit, într-un interviu, despre tatăl său, născut în România: „Tatăl meu era din România, dar nu mi-a povestit niciodată despre ea şi n-am avut niciodată şansa să ajung acolo. El nu ne-a vorbit niciodată în română, aşa că nu ştiu această limbă”, spunea Stan Lee, potrivit Adevarul.ro

Moștenire pentru generațiile următoare

De-a lungul carierei sale Stan Lee a ajuns să dea viață unora dintre cele mai puternice caractere de benzi desenate, apreciate și cunoscute în toată lumea. Mai mult decât atât, în majoritatea cazurilor supereroii au câte o trăsătură specială, în rest aceseta păstrează caracteristicile de bază ale indidului actual. Aceștia sunt persoane normale, care au familii, prieteni, dar care în timpul liber speră să salveze omenirea de forțele răului.

Împreună cu mai mulți artiști (mai ales Jack Kirby și Steve Dikto), a creat multe caractere, cum ar fi: Spider-Man, Fantastic Four, X-Men, Avengers, Iron Man, Hulk, Thor, Daredevil, Doctor Strange, etc.

Sursă Foto: Amazon.com

Prin intermediul acestora Lee a reușit să inspire generații întregi, atât copii cât și adulți. Toate personajele Marvel, fie ele negative sau pozitive, țin să evidențieze câte o trăsătură a omului actual, la nivelul soietății.

De la criminali, justițiari sau super-eroi, caracterele lui Lee par să aibă roul de a educa societatea și de a trage un semnal de alarmă în ceea ce privește comportamentul deviant, prin sublinierea unui aspect simplu: binele întotdeauna va învinge răul. Astfel, prin incluziunea unor astfel de probleme reale în filmele sale, Lee a încercat și a reușit să ofere lumii speranța într-o lume mai bună.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.