29 mai 2023, 10:20

„Paris Police 1905”, la sfârșitul lui martie

În 30 martie, Focus Sat aduce în exclusivitate în România noua producție Canal+ Original „Paris Police 1905” (sezonul 2 al serialului noir francez „Paris Police 1900”), care va fi disponibilă în Aplicația Focus Sat și la Focus Sat TV (luni și joi, de la ora 22:00).

Noile episoade continuă povestea din „Paris Police 1900”. În primul sezon, acțiunea se desfășoară în 1899, când în Sena este descoperit cadavrul unei femei, iar tânărul și ambițiosul detectiv Antoine Jouin (Jérémie Laheurte, din „Adèle: Capitolele 1 și 2”) conduce investigația.  Creat de celebrul autor francez de romane grafice Fabien Nury („Tyler Cross: Black Rock”,„I Am Legion”, „Il était une fois en France”), serialul a pornit de la evenimente și figuri istorice reale. Și continuă acum cu alte 6 episoade a căror acțiune începe în Ajunul Crăciunului, în 1904.

O nouă crimă

În „Paris Police 1905” un nou cadavru neidentificat e descoperit în capitala Franței, de data aceasta în parcul Bois de Boulogne. Inspectorul Antoine Jouin investighează cazul, care îl va trimite adânc într-o zonă secretă a orașului: pădurile de la periferie, unde cele mai întunecate dorințe prind viață și unde toate figurile criminale din Paris se simt ca acasă. În paralel, șeful poliției, Louis Lépine (Marc Barbé, din „La Vie en Rose”), este forțat să scape de toate prostituatele de pe străzile Parisului și se gândește serios la demisie, fiind bănuit și că are o amantă. Iar curtezana Marguerite „Meg” Steinheil (Evelyne Brochu, din „Orphan Black”) a ajuns să conducă o mică organizație criminală: are cel mai elegant cazino din oraș, se bucură de protecția lui Lépine și se folosește de expozițiile de pictură ale soțului ei, pentru a-și ascunde adevărata ocupație ilegală. Toate aceste personaje sunt atrase din nou într-un vârtej de vicii, corupție și șantaj, în care toată lumea are ceva de ascuns. Inclusiv poliția!

Departe de imaginea idilică despre La Belle Époque (1871-1914), din 30 martie, serialul-eveniment „Paris Police 1905” spune o poveste plină de vicii și viciați, riguros documentată și cu o intrigă bine construită, premieră în România.

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol