17 ianuarie 2023, 12:31

Parisul ar putea renunța la trotinetele electrice de închiriat

Parisul ar putea renunța la trotinetele electrice de închiriat, după un vot al locuitorilor acestuia. Primărița Parisului, Anne Hidalgo, organizează pe 2 aprilie o consultare privind soarta trotinetelor de închiriat care, în acest moment, pot fi observate printre mașini și autobuze, pe trotuare, printre pietoni, ori abandonate în mijlocul trotuarelor, scrie Le Parisien.

Este vorba de trotinete care provin de la una dintre cele 3 companii care le închiriază în acest moment: închirierea trotinetei se plătește, iar ea este lăsată/abandonată la destinație.

Deși există spații amenajate pentru gararea acestor trotinete, ele sunt abandonate, deseori, în mijlocul trotuarului, încurcând traficul pietonal. În plus, s-au înregistrat tot mai multe accidente cauzate de utilizatorii de trotinete: per ansamblu,  în ultimii doi ani, numărul accidentelor a crescut cu aproape 200%, arată un raport întocmit de Primărie.

Ca să facă față problemei, Primăria Parisului a limitat la 15.000 numărul trotinetelor și doar 3 firme au primit aprobare pentru a desfășura această activitate.

Acum urmează pasul următor.

Întrebată de jurnaliștii de la Le Parisien, Anne Hidalgo se pronunță pentru interzicerea lor pe străzile Capitalei, dar spune că va respecta decizia celor care vor vota în cadrul acestei consultări.

Bineînțeles, trotinetele proprietate personală nu vor fi afectate de rezultatul referendumului.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol