16 iunie 2024, 21:09

Parteneriat fără precedent în industria media, între Open AI și Axel Springer

OpenAI și Axel Springer fac istorie prin semnarea unui parteneriat fără precedent în industria media, deschizând calea către o colaborare care redefinește relația dintre jurnalism și tehnologia de inteligență artificială.

Acordul le permite utilizatorilor ChatGPT să aibă acces la rezumate ale articolelor de la instituții media de prestigiu precum Politico, Business Insider, Bild și Die Welt, inclusiv la conținut care, în mod obișnuit, ar fi disponibil doar contracost.

Parteneriatul dintre cele două companii reprezintă un moment important în evoluția modului în care inteligența artificială este integrată în jurnalism și deschide noi oportunități pentru dezvoltarea și sustenabilitatea industriei media. Brad Lightcap, directorul operațional al OpenAI, a subliniat că acest parteneriat este doar începutul. În perioada care urmează, compania pe care o reprezintă va căuta să încheie și alte colaborări similare cu publicații din întreaga lume.

Acordul între OpenAI și Axel Springer deschide noi orizonturi pentru jurnalism și tehnologie, demonstrând potențialul imens al inteligenței artificiale în oferirea de informații precise și relevante pentru utilizatori, și consolidând, totodată, relațiile între instituțiile media și inovația tehnologică. Mathias Dopfner, președintele consiliului de administrație al grupului media german Axel Springer, a declarat că acest parteneriat “va aduce la un nivel superior calitatea, relevanța socială și modelul de afaceri al jurnalismului”. 

Cum va funcționa ChatGPT după implementarea acestui acord

Vestea parteneriatului OpenAI – Axel Springer aduce o abordare revoluționară în industrie, cu atât mai mult cu cât vine în contextul în care unii editori, artiști și scriitori au demarat acțiuni legale împotriva unor companii care utilizează conținutul lor pentru instruirea modelelor de inteligență artificială. Spre exemplu, autori de renume precum John Grisham sau George R. R. Martin au dat în judecată OpenAI în această toamnă pentru o presupusă încălcare a drepturilor de autor.

Odată ce acest acord va fi implementat, ChatGPT va include rezumate detaliate ale știrilor, inclusiv materiale care altfel ar fi accesibile doar abonaților.

Potrivit The Wall Street Journal, atunci când o persoană va pune o întrebare chatbot-ului ChatGPT, acesta îi va oferi rezumate ale articolelor de știri preluate de la instituții media precum Politico sau Business Insider.

ChatGPT va indica, de asemenea, și sursele utilizate. Totodată, va putea furniza link-uri spre articolele ce conţin textele integrale.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol