23 ianuarie 2023, 13:40

Pasagerii unui zbor Ryanair anulat au luat “ostatic” avionul

Ce se întâmplă vara asta prin aeroporturi întrece orice închipuire dar, iată, știrile șocante continuă. Culminând cu una care s-a petrecut la Toulouse unde pasagerii unui zbor Ryanair au decis să se urce cu forța în avion.

Anularea zborului Toulouse-Marrakesh în noaptea de miercuri 13 spre joi 14 iulie a alimentat furia pasagerilor de pe aeroportul din Blagnac (Haute-Garonne). Furioși, dar și neputincioși, pur și simplu au luat cu asalt avionul, scrie Le Parisien.

Ziarul relatează că zborul ar fi trebuit să decoleze la ora 21.30. Dar, din cauza unei întârzieri, pasagerii au fost nevoiți să aștepte în zona de îmbarcare… fără aer condiționat. O situație care a devenit insuportabilă odată cu temperaturile caniculare din aceste zile și care a durat mai multe ore… până când zborul a fost anulat.

„Unii dintre ei au luat-o razna (…) Unii pasageri au început să intre cu forța în avion”, a declarat un pasager. Odată ajunși în avion, unii pasageri au refuzat pur și simplu să iasă. „Poliția a înconjurat avionul”, a declarat alt pasager. Potrivit directorului de operațiuni al aeroportului, citat de ziar, nimeni nu a reușit să aibă acces în cabina de pilotaj.

„Nu aveau ce mânca și ce bea. Unii au fost nevoiți să aștepte ca pompierii să vină și să le dea niște sticle cu apă”, a declarat unul dintre angajații aeroportului. „Unii voiau să se întoarcă acasă, alții cereau camere de hotel. Dar de la ora 4 dimineața, după cel puțin șapte ore de așteptare, au început să se enerveze cu adevărat”, a adăugat el.

Abia joi dimineață, în jurul orei 7.00, situația s-a calmat, după negocieri între echipele aeroportului și pasageri. Pasagerii au putut pleca spre Marrakech la ora 11.00.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol