25 septembrie 2020, 13:03

Pași spre normalitate. Turnul Eiffel se redeschide după patru luni de inactivitate

Turnul Eiffel, celebrul monument care este văzut din orice parte a Parisului, datorită înălțimii sale de 324 de metri, se va redeschide joi publicului larg. Autoritățile speră astfel să atragă cât mai mulți turiști francezi, în lipsa celor străini, care sunt din ce în ce mai reticenți în această perioadă,  informează Agerpres, care citează AFP.

Emblematicul monument francez este unul dintre cele mai vizitate din întreaga lume, reușind să atragă anual peste șapte milioane de turiști. Acesta a fost închis pe 13 martie, odată cu introducerea măsurilor de restricționare din cauza pandemiei de coronavirus, chiar înainte de impunerea carantinei generalizate în Franța, pe 17 martie.

Chiar dacă a fost închis, administratorii simbolului parizian nu au omis să realizeze diverse spectaole de lumini, iar farul, două fascicule de lumină care ajung până la o distanţă de 80 de kilometri, edificiului a fost aprins în fiecare noapte. Pe lângă acesta au mai fost aprinse și alte 336 de proiectoare care au oferit locuitorilor orașului un spectacol de proporții, alături de 20.000 de becuri distribuite care anunțau începutul fiecărei ore nocture.

Vizitatorii pot urca astăzi doar pe scări și doar până la etajul al doilea, urmând ca de la începutul lunii iulie să fie repuse în funcțiune și ascensoarele, însă nu și pe cele mici, asta dacă situația o va permite.

Redeschiderea Turnului Eiffel va fi realizată cu condiția respectării normelor de distanțare socială, ce includ trasee marcate prin săgeți, purtarea obligatorie a măștilor de protecție, dezinfectarea mâinilor și limitarea numărului de vizitatori.

Sursă Foto: libertv.md


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.