30 mai 2023, 18:22

Pasionații de muzică, invitați la concerte în Biserica Neagră. Care este programul „Organ Nights 2023”

Comunitatea Bisericii Negre invită toți pasionații de muzică la cea de-a 71-a ediție a Sezonlui estival de orgă. Concertul de deschidere va avea loc sâmbătă, 27 mai, la ora 18.00, în Biserica Neagră.

Pe parcursul celor 22 de concerte ale festivalului, artiști din România, Germania, SUA, Austria, Franța, Ungaria și Croația vor concerta la orga Buchholz, dar și la celelalte orgi ale Bisericii Negre.

Pe lângă operele unor compozitori de renume mondial, vor putea fi ascultate și cele ale unor maeștri mai puțin cunoscuți din orașul de sub Tâmpă. În acest fel, festivalul contribuie substanțial la păstrarea moștenirii muzicale a Brașovului.

În timpul concertelor, imagini live de la pupitrul orgii vor fi transmise pe un ecran de dimensiuni mari, permițând publicului să urmărească cu ușurință interpretarea virtuoasă și explicațiile muzicienilor, scrie bizbrasov.ro.

Concertele au loc în fiecare sâmbătă, în perioada 27 mai – 21 octombrie, de la ora 18.00, cu o durată de aproximativ 60 de minute. Programul festivalului poate fi consultat pe website-ul Bisericii Negre (https://bisericaneagra.ro/concerte-orga/), pe website-ul INSPIRATIO (https://inspiratio.ro/concerte/) sau pe paginile de Facebook şi Instagram ale Bisericii Negre.

Concertele sunt sprijinite de către Departamentul pentru Relații Interetnice din subordinea Secretariatului General al Guvernului prin intermediul Forumului Democrat al Germanilor din România.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol