24 august 2023, 15:31

Pasionații de povești cu prințese și cavaleri, invitați la Festivalul Teutonic Fest Honigberg, de la Hărman

Timp de două zile, Cetatea Hărman va arunca o vrajă asupra oaspeților săi care vor experimenta o călătorie înapoi în timp până în secolul al XIII-lea.

Prima ediție a Festivalului Teutonic Fest – Honigsberg se va desfășura în perioada 25-27 august între zidurile bisericii fortificate din Hărman.

Evenimentul este dedicat atât celor mici, pasionați de povești cu prințese și cavaleri, cât și celor mari, fascinați de istorie și de delicatese culinare medievale, dar și de clipe de relaxare pe acorduri muzicale.

La festival și-au anunțat deja prezența Truverii, un grup de muzicanți care vor încânta audiența cu acordurile medievale.

Alături de ei vor veni și cavalerii din cadrul Ordinului Cavalerilor Cetății Bârsei organizație culturală care are ca scop promovarea tradițiilor identitare ardelenești și care a fost înființată în anul 2003.

De pe lista meșteșugarilor neîntrecuți îi menționăm pe inimoșii membri ai trupei Anacronism și Terraultrasilvana care vor face demonstrații despre stilul de viață specific acestor locuri de basm de acum 600-700 de ani. Își vor încrucișa săbiile și sulițele cavalerii din cadrul organizațiilor de reconstituire istorică Kalotaszegi Turul NHE – Vulturii din Țara Călatei și evident Teutonii Transilvaniei.

Organizatorii evenimentului, Fundația Honigberg alături de Biserica Fortificată Hărman, Primăria Comunei Hărman, Consiliul Județean Brașov și Ministerul Culturii vor ca evenimentul cultural de la finele lunii august să contribuie la strângerea fondurilor necesare restaurării boltei bisericii fortificate.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol