CITIRE

Pasiunea schimbă vieți. Un tânăr a construit o pro...

Pasiunea schimbă vieți. Un tânăr a construit o proteză robotică, pentru antebraț, din piese Lego

Un de tânăr de 19, din Spania, care s-a născut fără antebrațul drept, din cauza unei anomalii genetice și-a construit singur o proteză robotizată din pese de Lego. Acesta a început să lucreze la proteză încă de când avea 9 ani şi a reuşit să o facă să funcţioneze, potrivit Digi24.ro. 

Totul a început din pasiunea sa pentru Lego, pe care a avut-o încă din copilărie. Acesta a petrecut foarte mult timp construindu-și propriile jucării din piesele mici de Lego, de la maşini, avioane și elicoptere a ajuns  în cele din urmă să își proiecteze propriul braţ protetic. Născut fără antebraţul drept, el a decis să-şi ducă talentul la Lego la un alt nivel. La nouă ani şi-a construit singur o proteză pentru mână, rudimentară, dar funcţională.

 

Sursă Foto: Twitter.com

„Când eram mic, eram foarte agitat în preajma altor copii, pentru că eram diferit, dar acest lucru nu m-a oprit să cred în visele mele şi am vrut să duc la capăt ceea ce mi-am propus şi anume să mă văd în oglindă cu două mâini, aşa cum aveau şi ceilalţi copii”, spune David Aguilar, student.

David Aguilar, student la facultatea de bioinginerie din Barcelona, a reuşit să-şi construiască până acum patru braţuri protetice, ultimele fiind chiar robotizate.

Acesta este primul braţ protetic, îi spun MK1, pentru că arată ca braţul Omului de Fier, este mecanic. Îl pot mişca, este un mecanism foarte uşor, are două coarde care se strâng când îndoi braţul, este cel mai simplu pe care l-am construit”, afirmă David Aguilar, student.

Sursă Foto: Twitter.com

Tânărul de 19 ani are un singur vis după ce va termina facultatea, să-i ajute pe cei ca el să ducă o viaţă normală.

În primul rând, visul meu este să termin facultatea şi aş vrea să mă duc undeva unde sa fac proteze pentru oamenii care nu îşi permit, din cauza faptului că sunt scumpe. Voi încerca să le ofer proteze, chiar şi fără bani, pentru a-i face să se simtă persoane normale”, spune David Aguilar, student, pentru Digi24.ro. 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.