28 mai 2023, 14:28

Pastila de (dez)informare, la Digi 24: Trump, pus sub acuzare – prilej de dezinformare

Donald Trump a devenit primul fost președinte american care se confruntă cu acuzații penale – 34 la număr. Aceste acuzații, care provin din trei seturi de bani oferiți în schimbul tăcerii, inclusiv unul către o fostă starletă porno, presupun încălcarea legilor privind finanțarea campaniei electorale. Ele sunt familiare, dar încă suficient de senzaționale pentru a atrage publicul. Trump le-a negat pe toate. America este, ca întotdeauna, amar divizată în reacțiile sale la ultima turnură a poveștii, dar unită în a sta lipită de spectacol.

Din acest motiv, subiectul a primit multă atenție – iar acolo unde există multă atenție, este loc și pentru dezinformare.

Pe rețelele de socializare a apărut ideea că Donald Trump ar putea să treacă prin același proces de identificare ca orice alt inculpat. Procesul constă în realizarea unei poze de identificare și luarea amprentelor digitale.

O postare pe rețelele de socializare, făcută în aceeași zi în care fostul președinte al SUA s-a prezentat la Judecătoria din Manhattan, prezenta o poză cu Donald Trump într-o fotografie de tip mugshot.

Până să fie ștearsă, postarea a strâns aproape 800 de mii de vizualizări. Descrierea afirma: „La un nivel de la 1 la 10, cât de fericit ești că Trump a fost ARESTAT?”. În poză, așa-zisul Donald Trump apărea îmbrăcat într-o bluză de culoare închisă, similar unui banal tricou.

Aflați din episodul din această săptămână al Pastilei de (DEZ)INFORMARE dacă poza din închisoare este reală.

Într-o lume în care dezinformare este la ordinea zilei, Editiadedimineata.ro, împreună cu Mediastandard.ro, au lansat un proiect unic pe piața din România, menit să combată cele mai răspândite dezinformări, într-un format nou: Pastila de (DEZ)INFORMARE.

Este un format nou, tineresc, în care trei jurnaliști încearcă, într-un cadru cât mai relaxat și departe de rigorile studiourilor TV, să explice simplu ceea ce ar fi trebuit să fie o evidență, dar, iată, nu e. Practic, ei încearcă să combată cele mai răspândite informații false care ne inundă spațiul virtual, pe rețelele de socializare.

Pastila de (DEZ)INFORMARE este un proiect Editiadedimineata.ro, realizat cu susținerea Mediastandard.ro. Emisiunea poate fi urmărită și pe Digi24, de joi până luni.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol