28 februarie 2020, 17:21

Patriarhul Daniel aniversează împlinirea vârstei de 68 de ani. Cum arăta în tinerețe

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pe numele de mirean Dan Ilie Ciobotea, aniversează împlinirea vârstei de 68 de ani. La 12 septembrie 2007, a fost ales patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, arhiepiscop al Bucureștilor și mitropolit al Munteniei și Dobrogei, fiind întronizat la 30 septembrie 2007.

Distincții

Patriarhul Daniel este membru de onoare al Academiei Române din 19 decembrie 2007. De asemenea, i s-au conferit mai multe distincții: Ordinul Național Steaua României în grad de Mare Cruce, acordat de Președintele României (București, 30 sept. 2007), diploma de Protector al Fundației Pro Oriente (Viena, Biblioteca Națională a Austriei, Sala de Onoare – Prunksaal, 15 iun. 2009), ordinul Sfinții Chiril și Metodiu, cea mai înaltă distincție bisericească cehă (Most – Cehia, 9 oct. 2011), ordinul Crucea Sfântului Apostol Marcu în grad de Mare Cruce, cea mai înaltă distincție a Patriarhiei Alexandriei (București, 28 oct. 2011), potrivit editurii Cuvântul Vieții.

Imagini din tinerețe

Dan Ilie Ciobotea a fost lector la Institutul Ecumenic de la Bossey, unde a ajuns din 1980. Potrivit mai multor imagini apărute în presă, actualul patriarh a avut o perioadă relaxată în Elveția.

 

Patriarhul Daniel Elvetia

Patriarhul Daniel în Elveția. Sursă foto: Ziarul de Iași

 

Patriarhul Daniel în Elveția. Sursă foto: Ziarul de Iași

Patriarhul Daniel în Elveția. Sursă foto: Ziarul de Iași

Controverse

În timpul mandatului Patriarhului Daniel, Biserica Ortodoxă Română a fost prinsă în mai multe scandaluri legate de activitatea comercială și apropierea de politică. Conform jurnaliștilor de la Recorder,Biserica s-a transformat într-o entitate cu mai multe averi, dar cu mai puțină încredere”.

Foto cover foto: Digi 24


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.