15 iulie 2024, 23:09

PATRIARHUL DANIEL condamnă războiul din Ucraina. „Este un război declanșat de Rusia împotriva unui stat suveran și independent”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române condamnă războiul din Ucraina. Într-un comunicat oficial, citat de agenția de presă a Patriarhiei Române, basilica.ro, se arată că e vorba de „un război declanșat de Rusia împotriva unui stat suveran şi independent”. Patriarhul face, totodată, apel la ajutorarea refugiaților, dar și la întărirea rugăciunilor.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a reiterat luni, în prima zi a Postului Mare, apelul la solidaritate şi ajutor pentru Ucraina.

Patriarhul Daniel. Foto: basilica.ro

Patriarhul Daniel. Foto: basilica.ro

Patriarhul României a mai subliniat că „este necesar să cultivăm pacea inimii noastre şi să ne rugăm pentru pacea între popoare”.

În mesajul său, Patriarhul Daniel, amintește că încă de la început, Patriarhia Română a fost îngrijorată de începerea războiului din Ucraina.

Patriarhia Română mulţumeşte tuturor eparhiilor care s-au implicat în ajutorarea refugiaților din țara vecină, dar cere continuarea actelor de solidaritate.

În contextul actual, marcat de violenţă şi multă suferință în Ucraina, este necesară în continuare – conform comunicatului – ajutorarea refugiaților ucraineni care tranzitează România sau rămân aici pentru o vreme.

De asemenea, Patriarhia Română a făcut apel la înmulțirea rugăciunilor pentru încetarea războiului și pentru pace, mai ales acum, în timpul Postului Sfintelor Paşti.

În mesaj se mai arată că violenţa militară din război nu trebuie imitată prin violenţă verbală, prin atac la persoană sau denigrare.

Comunicatul integral poate fi citi AICI.

Sursa foto: Marina Constantinoiu

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol