21 mai 2024, 0:06

Patrimonium, aplicația de mobil cu obiectivele turistice din preajmă

Disponibilă în App Store și Google Play, aplicația mobilă Patrimonium notifică utilizatorul, în scris și sonor, despre obiectivele turistice din preajma sa.

Ministrul Culturii susține că inițiativa „răspunde nevoilor tinerei generații și care contribuie la creșterea accesului la cultură. Felicit acest proiect și noutatea pe care o aduce – o mai bună înțelegere a patrimoniul național imobil prin intermediul tehnologiei”.

Bogăția culturală, „mai aproape de public”

„Mă încântă ideea de a primi pe telefon o notificare despre fiecare monument și importanța lui pentru România. Proiectul este dovada că putem aduce bogăția culturală mai aproape de public, iar Ministerul Culturii a fost un susținător încă din primul moment.

Angajamentul meu, în calitate de ministru al Culturii, față de conservarea și promovarea bogăției culturale este unul ferm și continuu. Ministerul Culturii are datoria de a furniza conținut pentru această aplicație, care trebuie să fie tot mai bogată în informații”, a adăugat Raluca Turcan într-un mesaj publicat online.

„Avem nevoie de proiecte cum este cel pe care îl sărbătorim astăzi. Sunt sigură că tânăra generație va folosi aplicația PATRIMONIUM și sper să fie un act de mândrie pentru că suntem o țară atât de bogată!

Felicitări domnului Mihai Vișinescu, Asociației pentru Educație Teofor și tuturor celor implicați care au făcut acest proiect posibil, de la idee, până la aplicația pe care o putem avea fiecare dintre noi pe telefon!”, conchide ministrul.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol