21 iunie 2024, 5:16

Patru artiști vor realiza cea mai mare lucrare de artă stradală din România. Vezi în ce oraș

Festivalul Internaţional de Street Art care a avut loc în perioada 10-16 august s-a încheiat, dar continuă cu cea mai mare lucrare de artă stradală din România, de peste 1.600 de metri pătraţi.

Lucrarea se realizează în municipiul Sibiu, pe zidul unei clădiri din Piața Aurel Vlaicu.

Ediţia a VI-a a Festivalului Internaţional de Street Art de la Sibiu a ajuns aproape de final. 11 lucrări de artă stradală au fost finalizate deja, dar se lucrează în continuare la zidul care va găzdui cea mai mare pictură murală din România. Turul de Artă Stradală din Sibiu ajunge anul acesta la 96 de lucrări, răspândite în tot oraşul. Sweet Damage Crew marchează în acest an lucrarea care va deveni cea mai mare atracţie a Turului de Artă Stradală din Sibiu. Muralul va fi impresionant ca dimensiuni, astfel că 4 dintre membrii grupului lucrează în continuare pentru finalizarea lui. Acesta va acoperi întregul perete lateral al unei clădiri din Piaţa Aurel Vlaicu din Sibiu, o zonă intens circulată şi va avea o înălţime maximă de 25 de metri şi un total de peste 525 metri pătraţi„, se arată în comunicatul de presă al festivalului, citat de agerpres.ro.

Organizatorii festivalului spun că cea mai mare pictură pe un zid din România va fi un portret de grup.

Tema festivalului din acest an a fost ‘#Origins’, fiind ‘un tribut adus omului şi umanităţii, individului şi societăţii, de la origini şi până în prezent’.

Lucrarea se aliniază temei festivalului din acest an(…) Din punct de vedere compoziţional, muralul este un portret de grup, format din chipurile unor oameni pictate în cromatici şi stiluri diferite, susţinând astfel ideea de unitate în diversitate„, mai spun aceștia.

sursa foto: Facebook.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol