19 aprilie 2024, 16:04

Noi organisme găsite pe Stația Spațială Internațională! E vorba despre patru bacterii

Pe Stația Spațială Internațională (SSI) au fost găsite patru bacterii din trei tulpini necunoscute anterior științei. În ultimii șase ani, oamenii de știință dela Jet Propulsion Laboratory de la NASA au monitorizat o serie de locuri pe SSI pentru creșterea bacteriilor, inclusiv locurile de luat masa și camera de creștere a plantelor stației.

Au fost identificate patru bacterii la ultima descoperire, toate pe echipamente care s-au întors pe Pământ și care aparțin unei familii de bacterii care se găsesc de obicei în sol și în apă dulce. Una este o specie cunoscută sub numele de Methylorubrum rhodesianum. Celelalte trei provin dintr-o specie complet nouă, numită Methylobacterium ajmalii.

Aceste noi trei tulpini sunt sigure pentru oameni și cercetătorii spun ca ar putea fi benefice pentru cultivarea culturilor în mediul dur al spațiului.

Astronauții de la bordul SSI cultivă plante și alimente în cantități mici de ani de zile. Se crede că aceste bacterii, izolate inițial în 2015 și 2016, au derivat din aceste experimente. Ele sunt de obicei asociate cu creșterea plantelor de azot și controlul patogenilor plantelor și s-ar putea dovedi utile în viitoarele misiuni pe Lună sau Marte.

Toate cele patru tulpini au fost supuse unei analize genetice în încercarea de a găsi gene care să promoveze creșterea plantelor în spațiu. Și alte o mie de eșantioane prelevate din SSI așteaptă, de asemenea, o călătorie de întoarcere pe Pământ pentru o nouă analiză.

În 2020, cercetătorii japonezi au descoperit că peletele de bacterii uscate lipite de exteriorul stației au reușit să supraviețuiască în spațiu mai mult de trei ani.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol