5 martie 2024, 3:13

Patru studente din Sibiu lansează o campanie de donare de sânge – „Vrem să strângem în jur de 100 de persoane”

Patru studente de la Facultatea de Științe Economice au venit cu o idee inedită. Vor organiza o campanie de donare a sângelui, numită „Donează sânge. Dăruiește viață”. 

Onița Denisa, Tutelea Andreea, Năstăsoiu Giorgiana și Matei Ioana sunt cele patru studente care vor să ajute societatea sibiană. Ideea lor a pornit de la un proiect pe care l-au primit la facultate. „Am primit inițial un proiect pe echipe și ne-am gândit să facem o campanie de donare de sânge pentru să știm că este foarte important. Am auzit foarte multe accidente și sunt multe persoane care au boli foarte grave și au nevoie de sânge. Așa că am zis să strângem cât mai mulți oameni să doneze” a declarat pentru Ora de Sibiu Ioana Matei.

Două etape de donare

Campania de donare de sânge va avea loc la „Centrul de Transfuzii Sanguine Sibiu” și se va desfășura în două etape între 24-27 aprilie și 2-4 mai. De asemenea, studentele își doresc să aducă anumite gustări sau băuturi pentru cei care donează.

„Am vrea să strângem cam în jur de 100 de persoane, iar targetul nostru impus este de 50 de persoane. Deja am vorbit cu foarte mulți studenți și sperăm să strângem. Avem în inițiativă să facem rost și de ceva sucuri, cafea sau apă ca să primească imediat după ce donează. Este recomandat să mănânce sau să bea ceva dulce și ne gândeam să procedăm în acest fel”, a mai spus Ioana.

Condiții de donare a sângelui

Sibienii care vor să doneze trebuie să îndeplinească anumite condiții. Este important ca fiecare donator să vină cu un card de identitate, permis de conducere sau pașaport valabil. Greutatea trebuie să fie peste 50 de kilograme și vârsta între 18 și 65 de ani.

Mai multe informații despre campanie și condițiile de donare se pot găsi pe paginile de Facebook și Instagram create special pentru campanie.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol