19 septembrie 2020, 9:07

Paul Georgescu, campion mondial la înot, pornește astăzi în aventura vieții lui pe Dunăre. Parcurge 100 de kilometri fără oprire

Campionul modial la înot, Paul Georgescu, pornește astăzi în aventura vieții sale. O cursă de 100 de kilometri înot pe Dunăre, fără oprire, este provocarea începută în această dimineață, din dreptul localității Moldova Nouă. Linia de finish se va găsi la Porțile de Fier, acolo unde vrea să ajungă în această seară.

Nu este primul record pe care îl obține, Georgescu fiind, de asemenea, campion modial la înot în ape înghețate, dar și primul bărbat din lume care a înotat o milă în apele reci ale cercului polar de sud, potrivit

Chiar dacă experieța vastă a înotătorului i-ar permite să traverseze fără probleme acest traseu, se pare că apele agitate ale Dunării i-au creat ceva dificultăți sportivului. Chiar dacă apa are o temperatură bună, 25 de grade, curenții și valurile mai mari de un metru îi încetinesc ritmul de deplasare.

Pentru a putea duce cursa la bun sfârșit, Paul se alimentează din jumătate în jumătate de oră. Chiar dacă cursa va dura mai mult decât era preconizat, înotătorul are voie doar să atingă bidonul de alimentare, în caz contrar fiind descalificat.

În această cursă, alături de Paul Georgescu mai înoată și medaliatul cu bronz la Jocurile Olimpice de la Atena, Răzvan Florea, dar și Avram Iancu, romanul care a înotat Dunărea în aproape 90 de zile. Timpul estimat pentru a ajunge la finish este de 30-35 de ore.

Sursă Foto: redbull.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.