8 iunie 2022, 12:29

Paul McCartney îl învinuiește pe John Lennon pentru destrămarea trupei. “A  intrat într-o zi în cameră şi ne-a spus: «Eu părăsesc The Beatles»”

Un lucru bănuit, dar pentru care nu a existat niciodată o acuză directă. În premieră, Paul McCartney îl învinuiește pe John Lennon pentru destrămarea The Beatles, într-un interviu pentru BBC Radio 4.

Speculaţiile despre motivele care au dus la destrămarea celui mai faimos grup muzical din lume au variat de la existenţa unor diferenţe artistice şi dispute juridice şi până la căsătoria lui John Lennon cu artista Yoko Ono.

„Eu nu am provocat despărţirea”

Sir Paul McCartney povestește că John Lennon a fost acela care a provocat destrămarea grupului britanic și că el își mai dorea să cânte

În următorul episod al emisiunii „This Cultural Life”, difuzată de BBC Radio 4, muzicianul Paul McCartney, în vârstă de 79 de ani, a vorbit despre acea perioadă, pe care o consideră cea mai dificilă din viaţa lui.

„Eu nu am provocat despărţirea. Acest lucru a fost făcut de Johnny al nostru. Era trupa mea, era jobul meu, era viaţa mea, aşadar eu am vrut să continuăm”, a declarat starul britanic.

Întrebat despre decizia lui de a începe să cânte pe cont propriu, Paul McCartney i-a spus jurnalistului care l-a intervievat „să se oprească imediat”, întrucât dorea să prezinte o explicaţie despre ceea ce s-a întâmplat în 1970.

“Noi am rămas să adunăm cioburile sparte”

„Nu, nu, nu. John a intrat într-o zi în camera în care ne aflam şi ne-a spus: ‘Eu părăsesc The Beatles’. Apoi a adăugat: ‘Este chiar palpitant, seamănă cu un divorţ’. Apoi noi, ceilalţi, am rămas pentru a aduna cioburile sparte”, a dezvăluit Paul McCartney.

Artistul a mai spus că The Beatles ar fi continuat să existe, dacă Lennon nu s-ar fi retras din trupă.

„Credeam că făcusem o treabă destul de bună împreună – albumele ‘Abbey Road’ şi ‘Let It Be’ nu au fost rele deloc”, a mai spus Paul McCartney.

Potrivit dezvăluirilor sale, după ce John Lennon a anunţat că voia să plece din trupă, ceilalţi membri ai formaţiei au fost sfătuiţi de noul lor manager, Allen Klein, să păstreze în secret destrămarea iminentă a formaţiei, până când el urma să rezolve anumite chestiuni rămase neterminate.

“Pentru câteva luni a trebuit să ne prefacem”

„Aşadar, pentru câteva luni a trebuit să ne prefacem. Era ciudat, pentru că ştiam cu toţii că era sfârşitul pentru The Beatles, dar nu puteam să ne retragem pur şi simplu”, a mai spus Paul McCartney.

Interviul integral acordat de Paul McCartney pentru BBC Radio 4 va fi difuzat de postul britanic pe 23 octombrie.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol