22 ianuarie 2022, 5:02

Instagram îi îndeamnă pe utilizatori să… ia o pauză de la Instagram!

Aplicația Instagram îi încurajează acum pe utilizatori să ia o pauză, în timp ce compania Meta se luptă cu acuzația că prea mult timp petrecut pe rețelele de socializare afectează bunăstarea mintală a adolescenților.

Aplicația le va permite oamenilor să opteze pentru a vedea mesaje pop-up atunci când au petrecut mult timp privind un anumit subiect, sugerându-le să exploreze și alte subiecte. Utilizatorii pot decide să fie îndemnați să ia o pauză după ce au petrecut 10, 20 sau 30 de minute consecutive în aplicație. Platforma le va sugera utilizatorilor activități alternative, cum ar fi o plimbare sau respirația adâncă.

Instagram a anunțat în noiembrie că a început să testeze funcția de pauză. Compania nu a publicat nicio statistică despre procentajul de oameni care renunță efectiv la aplicație odată ce au primit un memento de pauză, dar a spus că, odată ce adolescenții pornesc funcția, mai mult de 90% o păstrează.

Platforma a spus că testează o nouă setare care ar limita posibilitatea oamenilor să eticheteze sau să menționeze adolescenții care nu-i urmăresc sau să includă conținutul lor în clipurile video. În plus, aplicația explorează mai multe modalități de a reduce cantitatea de conținut potențial dăunător sau sensibil pe care adolescenții îl pot descoperi în rețea.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.