5 martie 2024, 15:51

Pedofilii britanici călătoresc în Polonia „pentru a viza copiii refugiați ucraineni”

Există îngrijorări că infractorii sexuali încearcă să vizeze copiii ucraineni din taberele de refugiati, scrie The Independent

Pedofili britanici au călătorit în Polonia, susținând că oferă „asistență umanitară” refugiaților care fug din Ucraina, printre care se numără mii de copii neînsoțiți.

Agenția Națională pentru Crimă (NCA) a declarat că 10 infractori sexuali cunoscuți au călătorit în țară în cele șase săptămâni de după invazia rusă.

Toți cei 10 bărbați au fost rugați să părăsească Polonia în urma unui interviu cu ofițerii de imigrație și cu forțele de ordine, iar autoritățile britanice lucrează pentru a-i descuraja pe alții să călătorească.

„Pentru noi, este vorba de a-i face pe parteneri să conștientizeze că acești agresori sexuali de copii, condamnați, sunt pe terenul lor, din motive evidente”, a spus un purtător de cuvânt al NCA.

„Există cel puțin 5.000 de copii neînsoțiți care au fost strămutați din Ucraina. A se asigura că sunt în siguranță este absolut esențial.”

Oficialii au spus că pedofilii condamnați trebuie să își declare cazierul judiciar în țările pe care le vizitează, dar „în mod inevitabil nu au făcut-o”.

Eforturile se concentrează în prezent pe prevenirea infractorilor sexuali să călătorească în Polonia sau în alte țări, dacă nu „din motivele corecte”, și să îi scoată afară dacă nu au respectat regulile.

Problema se numără printre „amenințăril care au apărut sau au fost intensificate de acest conflict” ucrainean, a spus NCA.

Acestea includ sclavia modernă, traficul de persoane și crima organizată de imigrare care afectează refugiații.

Poliția și serviciile de securitate sunt, de asemenea, preocupate de potențiala „scurgere” de arme de foc și de armament.

Au existat, de asemenea, creșteri ale finanțării ilicite, infracțiunilor cibernetice și fraudei, inclusiv crearea de site-uri web care pretind a fi agenții de ajutor în încercarea de a prelua donații destinate ucrainenilor.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol