1 iunie 2023, 22:55

Pegas lansează „bike sharing” real în București – cum funcționează aplicația

Atelierul Pegas, lansează în acest weekend un sistem inovator de distribuire a bicicletelor în București, care nu necesită stații de parcare.

Evenimentul de lansare al noului sistem „Ape Rider” va avea loc sâmbătă, 12 mai, în Parcul „Regele Mihai I”, la „Berăria H”. Investiția s-a ridicat la 3 milioane de euro și include producția de biciclete special pentru acest proiect, aplicația, sistemul antifurt integrat și costurile echipei de proiect.

Aplicația „Ape Rider” este în prezent disponibilă în Google Play și App Store, iar cei interesați, trebuie să o descarce și să o instaleze, înregistrându-se cu un card bancar. De asemenea, această înregistrare implică un depozit de 69 lei, care va fi folosit doar în cazul unor daune. În aceeași măsură, cei care doresc să nu mai folosească aplicația, vor primii banii înapoi.

Sursa: profit.ro

În ceea ce privește o hartă a bicicletelor disponibile și a spațiilor virtuale de parcare, este încărcată în telefonul utilizatorului, iar aceasta va avea continuitate doar dacă utilizatorul nu va părăsi bicicleta în liniile spațiului virtual de parcare. O plimbare de 30 de minute costă 1,9 lei.

Scanarea codului QR care se regăsește pe bicicletă, servește la deblocarea ei. În altă ordine de idei, la sfârșitul călătoriei, individul trebuie să închidă manual sistemul de fixare, care se află pe roata din spate. O altă caracteristică a aplicației constă în posibilitatea utilizatorului de a rezerva cea mai apropiată bicicletă.

Pentru început vor fi 2 mii de biciclete disponibile, informează romania-insider.com.

Serviciul urmează să fie extins și în afara capitalei, fiecare bicicletă fiind monitorizată de un GPS, plus senzori de mișcare.

Sursa: start-up.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol