28 martie 2024, 20:12

Peisaje de neuitat și riscuri de evitat. Care sunt cei mai periculoși munți din lume

În ciuda frumuseții și a maiestuozității lor, munții ascund uneori pericole la tot pasul, adevărate ”capcane” chiar și pentru alpiniști experimentați, pădurari sau pasionați de drumeții. Chiar și Munții Carpați ascund sub peisajele extraordinare care îți taie răsuflarea capcane amenințătoare pentru cei care nu iau în serios marcajele traseelor sau sfaturile alpiniștilor montani cu experiență. Pentru a știi la ce riscuri vă supuneți înainte de a merge în vacanță, am realizat un top al celor mai periculoși cinci munți, atât din cauza înălțimii, cât și a dificultății traseelor.

Everest – Nepal

Cu o înălțime de 8.848 m, cel mai înalt munte din lume se menține pe prima poziție în top și atunci când vine vorba de pericole, trasee dificile sau cel mai grav pierderi de vieți omenești. Mai mult decât atât, un alt așa zis ”pericol” ar mai fi și prețul unei astfel de călătorii. Cei care vor să se aventureze spre a atinge cel mai înalt vârf de pe glob ar trebui să știe că sumele sunt destul de piperate, iar costurile pentru o singură persoană ajung la 25.000 $, potrivit Descoperă.ro.

Sursă Foto: foxnews.com

Kangchenjunga, granița dintre India și Nepal

Altitudinea munților Kangchenjunga ajunge până la 8.586 m și trece cu brio testul celor mai înalți munți din lume, ocupând în acest top un binemeritat loc trei. Traducerea liberă a numelui acestor munți reprezintă ” Cele Cinci Comori de Zăpadă” și reprezintă un masiv care conține cini picuri, fiecare depășind înălțimea de 8.450 metri.

Traseele de urmat pentru escaladarea acestor munți sunt extrem de dificile, numai în ultimii ani rata deceselor urcând până la 22%, majoritatea accidentelor petrecându-se din cauza avalanșelor tot mai prezente provocate de încălzirea globală.

Sursă Foto: anaioniblog.blogspot.com

Nanga Parbat, Pakistan 

În limba urdu – vorbită în Pakistan – Nanga Parbat înseamnă ”Muntele Gol”. A primit această denumire din cauza culmilor sale imense și lipsite de vegetație. Pe lângă acest pseudonim, masivul montan și-a mai câștigat și titulatura de „Ucigașul de oameni”, din partea alpiniștilor montani. Din cauza condițiilor precare și a traseelor extrem de dificile, accidentele provocatoare de moarte pândesc la tot pasul, drumeții confruntându-se de cele mai multe ori cu degerături fatale, hipotermie, avalanșe, epuizare fizică sau rău de altitudine, potrivit Descoperă.ro.

Sursă Foto: YouTube

Citiți articolul integral pe Descoperă.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol