27 septembrie 2021, 7:03

Película Fiesta, filme ibero-americane în București (11-12 septembrie)

Película, singurul festival de film și cultură ibero-americană din România, aduce în premieră la cea de-a șasea ediție a evenimentului Película Fiesta, o experiență cu filme, concerte, demonstrații de dans, ateliere pentru copii și povești de călătorie. Evenimentul va avea loc pe 11 și 12 septembrie, între orele 17:00 – 22:30, la Verde Stop Arena (Șos. Barbu Văcărescu nr. 162 – 164) din București, iar biletele sunt disponibile pe Eventbook.

Película Fiesta propune o călătorie în Cuba, Mexic, Brazilia, Argentina Spania și Peru, iar filmele care se vor vedea sunt:

  • lungmetrajul Coco (r. Adrian Molina, Lee Unkrich, 2017), câștigător a două premii Oscar, pe 11 septembrie;
  • Buena Vista Social Club (r. Wim Wenders, 1999), documentarul nominalizat la Oscar, pe 12 septembrie.

 

Zilnic, între 17:00 și 19:00, un DJ va întreține atmosfera cu ritmuri de bossanova, salsa și rumba reinterpretate, iar seara zilei de sâmbătă aduce demonstrații de tango argentinian și concerte de muzică argentiniană susținute de Habanegra și Jose Almar. Duminică, spectatorii se pot bucura de demonstrații de tango argentinian și dansuri cubaneze, iar concertele vor fi susținute de Gabriela Costa și Alex Man (muzică braziliană) și Yury Meza (muzică peruviană).

În zona de ateliere pentru copii, zilnic, între 17:00 – 20:30, cei mai mici spectatori pot participa la workshop-uri de coronițe din flori, de codițe colorate și de facepainting inspirat din sărbătoarea mexicană Dia de Los Muertos. Accesul copiilor sub 10 ani este gratuit.

Programul complet este disponibil pe site-ul www.peliculafiesta.ro.

Película va continua online cu o selecție de filme, în perioada 13 – 19 septembrie, pe platforma Cinesquare.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.