24 ianuarie 2023, 18:05

Pentru soldatul rus din imagine războiul a durat 12 zile. „Întreg plutonul a fost decimat într-un minut” (VIDEO)

Forțele armate ale Ucrainei au dat publicității un interviu cu un prizonier rus. Din relatările sale, la doar 12 zile după ce a pus piciorul pe pămânul ucrainean, el a fost luat prizonier. „Întreg plutonul a fost decimat într-un minut”, povestește el.

Iată câte ceva dintre cele povestite de el…

“Am ajuns la Millnevo pe 13”, povestește el, “iar pe 25 am fost luat prizonier”.

“Tot plutonul a fost împușcat într-un minut. Un minut. 20 de soldați au fost uciși. Un haos complet, nici nu pot spune când au fost împușcați”.

Rusul povestește că instrucția primită acasă a durat două zile. “Două zile am avut pregătire de bază. Două zile alergam pe câmp și trăgeam în stâlpi. Asta-i tot ce am făcut. Ăsta a fost tot antrenamentul nostru ”, recunoaște rusul.

El povestește cum a încercat să fugă [de încorporare], dar nu a reușit.

Acesta mai povestește cum locotenentul care-i conducea  le-a fost atribuit cu doar trei zile înainte de a muri. „În tot acest timp, acesta a reușit să abandoneze un BMP (transportor blindat) plin cu muniție și mâncare. Ulterior s-au întors la el, însă a preferat să recupereze doar rațiile de mâncare. E război. Este mâncarea mai importantă decât muniția? Ulterior mâncarea a fost dusă la comandantul de companie și lăsat acolo, nu a ajuns nimic la noi…”

“Tanchiștii preferă să se predea. Trebuie doar să te apropii de tanc și ei se predau. Cum se poate ca un tanchist să fie antrenat în numai 10 zile? Eu am fost repartizat ca mecanic pe un BMP doar pentru că aveam permis de conducere. Dar nu am mai văzut până acum un BMP. Cei care se ocupă de lansatorul de grenada sau de mitralieră au fost aleși pe aceleași criterii”, mai spune el

„Ce cred despre mobilizare? Ei recrutează carne de tun. La fel cum am fost noi.”

„E mai bine să stau în închisoare, dar să fiu viu, decât să zac mort pe pământ ucrainean”, este concluzia.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol