5 iulie 2022, 12:36

Penurie severă de personal medical din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19, într-un land german

Spitalele din landul Schleswig-Holstein, situat în nordul Germaniei, se confruntă cu o penurie severă de personal medical din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19 depistate în rândul angajaţilor lor, a declarat luni directorul unei clinici locale, citat de DPA.

Cel mai nordic dintre landurile germane a găzduit la sfârşitul lunii iunie „Kiel Week”, una dintre cele mai mari regate de iahting din lume.

Numărul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19 în acest land a crescut „de la un nivel considerabil spre unul deosebit de mare”, a declarat Patrick Reimund, directorul administrativ al Asociaţiei spitalelor din Schleswig-Holstein. Camerele de urgenţă ale clinicilor din acest land au devenit disproporţionat de aglomerate, a adăugat el.

Medicul german consideră că unul dintre factorii cheie care au contribuit la răspândirea noului coronavirus ar putea fi evenimentul „Kiel Week”, care s-a desfăşurat în perioada 18-26 iunie.

Săptămâna trecută, Centrul Medical Universitar Schleswig-Holstein a anunţat că îşi va închide temporar unele dintre secţii, întrucât 479 dintre angajaţii săi intraseră până vineri în carantină.

„De atunci, numărul lor a crescut cu siguranţă. Am avut un weekend incredibil de tensionat”, a declarat purtătorul de cuvânt al acelui spital, Oliver Grieve.

El a mai spus că unitatea medicală pe care o reprezintă va solicita despăgubiri pentru pierderile financiare suferite după ce a trebuit să amâne sau să suspende tratamentele ce erau deja programate.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol