26 ianuarie 2023, 21:06

Performanță majoră a lotului României la Olimpiada Balcanică de Matematică

Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori a avut loc în perioada 4 – 9 mai, în Agros, Cipru.

Lotul României a cucerit două medalii de aur, trei de argint și una de bronz – și locul I pe echipe la a XXXIX-a ediţie a olimpiadei.

Românii care au adus medalile sunt:

Aur – Andrei Moldovan (clasa a XI-a) și David-Andrei Anghel (clasa a X-a), elevi la Liceul Internațional de Informatică din București,

Argint – Diana Țolu (clasa a XII-a) și Robert Dragomirescu (clasa a XI-a), elevi la Liceul Internațional de Informatică din București, respectiv Andrei Giovani Chiriță (clasa a X-a/Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București)

Bronz – Radu-Andrei Lecoiu, elev în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică din București.

Echipa a fost coordonată de conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București (lider de echipă) și lect. dr. Mihai Chiş de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității de Vest din Timișoara (lider adjunct).

La această ediție au participat 15 state: Albania, Bosnia şi Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia de Nord, Muntenegru, Republica Moldova, România şi Serbia (state membre cu statut permanent) şi Arabia Saudită, Azerbaidjan, Italia, Kazahstan şi Marea Britanie (invitate).

sursa foto: thestudent.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol