CITIRE

Performanță uimitoare: cum s-a redus la 0 abandonu...

Performanță uimitoare: cum s-a redus la 0 abandonul școlar dintr-un sat

Când vine vorba de clasamente, România ocupă primele poziții în ceea ce privește abandonul școlar. Însă, sunt exemple de oameni care reușesc să diminueze rata abandonului, arătându-le elevilor că este necesar să își finalizeze studiile.

Acesta este și cazul Doiniței Guțeniuc, directorul din Cilibia, care a reușit să reducă abandonul școlar de la 18% la 0%. Aceasta a introdus cursuri de consiliere și a reuși să îi convingă pe părinți că viitorul copiiilor lor depinde de educația pe care aceștia o primesc. Cea mai grea luptă a constat în schimbarea mentalității locuitorilor din sat, unde majoritatea sunt cărămidari. Directorul le-a arătat părinților ca nu trebuie să aștepte ajutoare sociale din partea statului.

După 8 ani de muncă, Doiniţa Guteniuc se poate mândri că a reuşit să reducă abandonul şcolar la 0, toţi elevii şcolii urmând cursuri liceale sau profesionale. Şcoala a fost decorată de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul pentru Învăţâmant“ în grad de Cavaler pentru rezultatele obţinute.

Doinița Guțeniuc a făcut mai multe declarații pe marginea acestui subiect pentru adevarul.ro .


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.