CITIRE

Pericolul care pândește spitalele din România. Ata...

Pericolul care pândește spitalele din România. Atacuri cibernetice asupra sistemului de sănătate

În urma unei perioade mai lungi în care sistemul medical din România a fost ținta unor hackeri, CERT-RO a emis o avertizare privind fenomenul de răspândire a unui virus de tip ransomware. Principiul funcționării acestui virus  este acela de a bloca anumite fișiere din computer, accesul la informație realizându-se doar în urma unei plăți, bani care ajung direct în bzunarele hacerilor.

Potrivit site-ului Mediastandard.ro: „avertizarea a veni de la Centrul naţional de răspuns la incidente de securitate cibernetică, care a afirmat în decursul zilei de ieri că „a identificat o creştere semnificativă a atacurilor cu aplicaţii maliţioase de tip ransomware, atacatorii şi-au îndreptat atenţia în special către instituţii din domeniul sănătăţii, numărul entităţilor afectate fiind în creştere”, conform comunicatului publicat pe site.

Directorul CERT-RO spune că un spital din județul Alba a fost nevoit să sune la numărul 1911 și au transmis astfel autorităților că se confruntă cu un atac cibernetic.”

Ministerul Sănătăţii a transmis o avertizare către toate unităţile sanitare din România, iar ministru Sorina Pintea a confirmat atacurile. Aceasta a precizat că pacienții sunt afectați de acest atac: „În primul rând, documentele din spital sunt eliberate dintr-un sistem informatic care, dacă este blocat, îngreunează activitatea de internare, de eliberare a rețetelor. Pierderea datelor ar fi o problemă majoră, de neconceput”, potrivit Digi24.

Sursă Cover Foto: observator.tv


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.