21 iunie 2024, 7:17

Peste 1.800 de copii români au ajuns, în 2023, la Spitalul pentru copii al Vaticanului

Preasfințitul Siluan, episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a declarat, la TVR Internațional, în cadrul emisiunii Articolul VII, că sunt foarte mulți copii români bolnavi în Italia și că anul trecut,  numai la Spitalul de pediatrie “Bambino Gesu” din Roma, al Vaticanului, au ajuns peste 1800 de copii cu afecțiuni grave. Tot peste 1800 de copii din România cu boli grave au ajuns și în 2022 la același spital.

Numărul pacienților, în creștere

Potrivit PS Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, numărul copiilor români care au fost spitalizați la Spitalul de pediatrie “Bambino Gesu” din Roma a crescut, în ultimii doi ani față de anii anteriori, cu circa 300. Până în 2022, la unitatea medicală italiană renumită în întreaga lume pentru tratamentele pentru copiii cu boli grave, ajungeau, în medie, pe an, 1500 de copii români.

PS Episcop Siluan,  al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a precizat că Biserica Ortodoxă Română se implică, prin  Asociația San Lorenzo dei Romeni ONLUS, să-i ajute pe părinții care ajung la spital în Italia cu copii grav bolnavi, oferindu-le tichete  de masă pentru prânz și cină.

“Încercăm ca, prin intermediul Asociației Sfântul Laurențiu al Românilor ONLUS, să-i ajutăm pe părinți cu masa de prânz și de seară pentru că am constatat că mulți mâncau din ceea ce le rămânea copiilor. De asemenea, am organizat evenimente de Ziua Copilului și de Ziua Mamei. Avem voluntari care merg prin spitale , la fel cum avem voluntari care merg prin închisorile din Italia, pentru a investiga situația celor aflați în nevoie”, a spus Preasfințitul Siluan, episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, cel care a și înființat, în 2009, asociația caritabilă menționată.

Bambino Gesu

Spitalul de elită “Bambino Gesu” din Roma aparține Vaticanului. Este vorba despre cea mai mare policlinică și cel mai mare centru de cercetări pediatrice din Europa, destinate tratamentelor pentru copii bolnavi din Italia, dar și din alte țări.

Include un institut de cercetări și o clinică cu activitate medicală experimentală,  având conexiuni cu alte centre similare internaționale. Potrivit site-ului catholica.ro, în fiecare an, Spitalul înregistrează 27.000 de spitalizări, 80.000 de vizite la serviciul de urgențe și peste 1.700.000 de servicii ambulatorii. 13,5% din totalul pacienților sunt de origine străină, iar marea majoritate sunt copii ai imigranților.

Sursa TVR International


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol