CITIRE

Peste 40 de filme vor fi proiectate la Noaptea Alb...

Peste 40 de filme vor fi proiectate la Noaptea Albă a Filmului Românesc

Peste 40 de filme de ficțiune și documentare de lung și scurtmetraj, în proiecții speciale sau în premieră și avanpremieră, vor putea fi văzute, vineri, la București și Cluj, la Noaptea Albă a Filmului Românesc, ajunsă la ediția a VIII-a, informează agerpres.ro.

Evenimentul va avea loc la București, la Cinema Muzeul Țăranului, Cinema „Elvire Popesco”, Cinemateca Eforie, Cinema Gloria, J’ai Bistrot, Deschis Gastrobar, Unteatru și Grădina cu Filme. Simultan cu proiecțiile din București, în Cluj, la Cinema Victoria vor rula trei filme, începând cu ora 22:30.

La Cinema „Elvire Popesco” programul proiecțiilor începe cu „Perfect sănătos”, al cincilea lungmetraj al regizoarei Anca Damian. De asemenea, tot la „Elvire Popesco” are loc premiera peliculei „Un pas în urma serafimilor”, debutul în lungmetraj al regizorului Daniel Sandu.

După miezul nopții, de la 00:45, spectatorii vor putea vedea în avanpremieră lungmetrajul „Marița”, în regia lui Cristi Eftime. Intrarea este liberă.

Grădina cu Filme Creart va găzdui cele două proiecții-tribut de anul acesta: „Pădureanca”, în lui regia Nicolae Mărgineanu și „100 de lei” în regia lui Mircea Săucan.  Totodată, proiecția aniversară „California Dreamin (Nesfârșit)” va avea loc în aer liber la Cinema Muzeul Țăranului Român.

Biletele pentru primele trei proiecții de la Cinema „Elvire Popesco” se pot achiziționa de pe Eventbook. La celelalte filme intrarea este liberă.

 

[Sursă imagine: facebook.com]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.