25 august 2023, 13:03

Peste 500 de concurenţi din întreaga ţară vor participa sâmbătă la maratonul Via Transilvanica

Peste 500 de concurenţi din întreaga ţară vor participa, sâmbătă, la o nouă ediţie a maratonului Via Transilvanica, organizat de Asociaţia Tăşuleasa Social, condusă de fraţii Alin şi Tiberiu Uşeriu, relatează Agerpres.

„Drumul care uneşte”, aşa cum este cunoscută Via Transilvanica, îi va provoca pe concurenţi în cadrul probelor de maraton, semimaraton, mountain-bike şi cros, care se vor desfăşura pe trasee de la graniţa judeţelor Bistriţa-Năsăud şi Suceava, străbătând drumuri forestiere, păduri, zone de fâneţe şi cărări de munte.

„Ne apropiem tot mai mult de ziua competiţiei, iar echipa de la Tăşuleasa Social şi voluntarii fac ultimele pregătiri înainte de startul Via Transilvanica Maraton. Suntem cu gândul în primul rând la cei peste 500 de participanţi, care s-au înscris la una dintre probele de maraton, mountain-bike, semimaraton şi cros”, este mesajul postat joi pe pagina de Facebook a competiţiei de către organizatori.

Aceştia au anunţat, totodată, valoarea premiilor în bani puse în joc la maratonul Via Transilvanica, care se ridică în total la 30.000 de lei, la care se adaugă medalii şi cupe sub formă de mini-borne din andezit.

Fiecare probă va începe şi se va sfârşi în campusul Tăşuleasa Social din Pasul Tihuţa, locul unde s-a născut ideea traseului de drumeţie Via Transilvanica, lung de aproximativ 1.400 de kilometri, ce străbate zece judeţe ale României, de la Putna până la Drobeta-Turnu Severin.

Sursa foto: pixabay.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol