14 aprilie 2024, 20:22

Peste 540.000 de cetățeni ai Uniunii Europene semnează o petiție pentru prevenirea și combaterea abuzului sexual asupra copiilor

Justice Initiative, alături de organizații care luptă pentru protecția copiilor, au depus o petiție la Parlamentul European, într-un eveniment găzduit de deputații europeni Hilde Vautmans și Catharina Rinzema și la care au participat comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, și ministrul spaniol de interne Fernando Grande-Marlaska.

Petiția cere Uniunii Europene să adopte măsuri de protecție a copiilor împotriva abuzurilor sexuale în mediul online. În 2022, au existat 32 de milioane de raportări de suspiciuni de exploatare sexuală online a copiilor, dintre care peste 1,5 milioane în UE, iar în mod alarmant, Europa a devenit punctul central pentru distribuția și comerțul cu imagini care prezintă conținut sexual. Acest lucru trebuie să se schimbe, iar legislația propusă de Uniunea Europeană are puterea de a face acest lucru.

 

Peste o jumătate de milion de cetățeni cer o legislație puternică

Pentru a demonstra sprijinul publicului din Uniunea Europeană, supraviețuitori din toate țările UE și 40 de organizații partenere care luptă pentru drepturile copilului, conduse de Justice Initiative, un program al Fundației Guido Fluri, au lansat această petiție la nivel european. În ultimele șase luni, organizațiile au reușit să strângă semnături din toate țările membre ale UE – din Spania până în Germania, din Grecia până în România, din Finlanda până în Suedia și multe altele.

Cu peste 540.000 de semnături, petiția arată că majoritatea cetățenilor doresc de urgență un sprijin sporit pentru supraviețuitori și o protecție sporită a copiilor împotriva abuzurilor sexuale, în special în mediul online.

Acest lucru este în concordanță cu sondaje recente la nivelul UE, cum ar fi Eurobarometrul și sondajul realizat de ECPAT-NSPCC, care au ajuns la rezultate similare: o majoritate covârșitoare a cetățenilor sprijină legislația pentru prevenirea, detectarea și raportarea abuzurilor sexuale asupra copiilor online.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol