29 noiembrie 2021, 11:09

Pfizer a cerut autorizarea vaccinului său anti-COVID pentru copiii între 5 și 11 ani. Vaccinarea în România ar putea începe în decembrie

​​Pfizer a cerut în SUA autorizarea vaccinului său anti-COVID-19 pentru administrare în cazul copiilor între 5 și 11 ani.

Pfizer / BioNTech a efectuat studii clinice pe mai mult de 2.000 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. Grupul a susținut că, din datele obținute, s-a constatat că vaccinul a fost bine tolerat la copii care au obținut un răspuns imun „robust”, „comparabil” cu cel observat la grupa de vârstă între 16 și 25 de ani.

Doza a fost ajustată la 10 micrograme per injecție, comparativ cu 30 micrograme pentru grupurile mai vechi. Pentru moment, în Statele Unite, vaccinarea cu Pfizer este pe deplin autorizată pentru persoane de 16 ani și peste și autorizată în regim de urgență pentru grupa de vârstă 12-15 ani.

1,2 milioane de doze pentru România

Vaccinul anti-Covid-19 de la Pfizer pentru grupa de vârstă 5-11 ani este așteptat să fie autorizat în Europa la finalul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie, a anunțat, la Digi24, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Astfel, primele doze pentru această categorie de vârstă vor ajunge în România în decembrie. Pentru anul 2022, România a contractat 1,2 milioane de doze de vaccin pentru copii, acestea venind în alt tip de flacoane.

„În Europa, ne aşteptăm ca această autorizare să vină la sfârşitul lunii octombrie – începutul lunii noiembrie, iar în decembrie în România ar trebui să vină primele tranşe de vaccinuri destinate pentru această grupă de vârstă”, a anunțat Valeriu Gheorghiță, joi seara, la Digi24.

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.