7 ianuarie 2023, 14:46

Pfizer solicită autorizația FDA pentru vaccinul de rapel Omicron, la copiii sub 5 ani

Pfizer Inc. și partenerul său german BioNTech SE au declarat că au depus o cerere la Administrația americană pentru alimente și medicamente (FDA) pentru autorizarea de urgență a utilizării vaccinului lor COVID-19, adaptat Omicron, de rapel pentru copii cu vârste cuprinse între 6 luni și 4 ani.

În cazul în care va fi autorizat, copiii vor primi seria primară formată din două doze de vaccin original Pfizer-BioNTech COVID și o injecție de vaccin bivalent adaptat Omicron, a precizat compania.

Vaccinul bivalent COVID-19, care vizează tulpina originală și subvariantele BA.4/BA.5 Omicron, este în prezent autorizat ca doză de rapel pentru vârstele de 5 ani și mai mari în Statele Unite și în Uniunea Europeană (UE).

Luna trecută, un studiu în condiții reale efectuat pe mai mult de 360.000 de persoane din SUA a constatat că rapelurile bivalente actualizate, inclusiv cele ale rivalului Moderna Inc (MRNA.O), au oferit o protecție sporită împotriva noilor subvariante ale coronavirusului la persoanele care au primit până la patru doze din vaccinul mai vechi.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol