31 august 2023, 17:31

Pianistul Cătălin Răducanu, concert în aer liber la Grădina cu Filme din București

Duminică, 3 septembrie, de la ora 21:00, pianistul Cătălin Răducanu va susține un recital în aer liber la Grădina cu Filme – CREART, din Piața Alexandru Lahovari nr. 7 din centrul Bucureștiului.

După concertul care deschide Turneul Național Un artist, un pian și un țambal  – clasic, jazz, folclor, pe 2 septembrie, la Oradea, în sala „Enescu-Bartók” a Filarmonicii, tânărul muzician va concerta a doua zi în aer liber, la Grădina cu Filme din București.

Cum este să cânți în aer liber, prin comparație cu o sală de concert, explică tânărul artist: „Conceptul de a cânta în aer liber este interesant și reprezintă o provocare. Cel puțin pentru mine. Necesită un alt tip de concentrare, de relaționare cu publicul, cu atmosfera generală.  Trebuie să te cufunzi în miresmele naturii în magia serii, să te simți ca un alchimist, ca un „impresionist” ce oficializează ritualuri prin sunete – un omagiu adus Divinităţii.

Turneu solo

Concertul de la Grădina cu Filme – CREART face parte din primul său turneu național solo – Un artist, un pian și un țambal  – clasic, jazz, folclor – pe care l-a început cu o avanpremieră pe 26 august la Sala Casino din Sinaia, în cadrul Festivalului “Enescu şi muzica lumii”, unde a fost aplaudat de câteva sute de melomani. Recitalul de la Sinaia a reprezentat un start promițător și plin de speranțe! Mi-a plăcut să trec de la repertoriul universal al literaturii muzicale pianistice la cel de jazz și să închei în sonoritățile puternic,  dar calde, ale țambalului. Publicul a fost foarte entuziasmat și vreau să cred că au plecat cu un  zâmbet interior și emoții frumoase”, spunea pianistul Cătălin Răducanu.

Bilete

Din septembrie până în octombrie, pianistul Cătălin Răducanu, muzician care face parte dintr-o veche familie de lăutari, va concerta în comunități din întreaga țară, de la Ateneul Român, până la cele mai îndepărtate sate ale ţării, propunându-și să spargă barierele culturale, sociale și etnice dintre stilurile muzicale.

După Oradea și București, seria concertelor Turneului Un artist, un pian și un țambal  – clasic, jazz, folclor va continua la Constanța, Focșani, Deva, Arad şi nu numai, precum și în comunități rurale. Pianistul Cătălin Răducanu va ajunge pe scena Ateneului Român marți, 24 octombrie.

Accesul la concertul Un artist, un pian și un țambal – clasic, jazz, folclor, de duminică, 3 septembrie, de la Grădina cu Filme din Piața Lahovari nr. 7 se face începând cu ora 20:00. Bilete disponibile online pe https://eventbook.ro și la Agenția de bilete CREART (deschisă Joi – Vineri 14:00 – 20:00, Sâmbătă – Duminică 17:00 – 20:00)


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol