13 iunie 2022, 14:29

Pianistul spaniol Josu de Solaun: „Liszt a dat măsura geniului său în concertul pe care îl voi cânta, împreună cu Christian Badea, la Ateneul Român”

Joi,  19 mai și vineri, 20 mai 2022Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de Christian Badea, prim-dirijor principal al instituției, prezintă publicului Concertul nr. 2, în la major, pentru pian şi orchestră, S.125 de Franz Liszt, avându-l ca solist pianistul spaniol Josu De Solaun, și Simfonia nr. 9, în mi minor, op. 95, „Din Lumea Nouă” de Antonin Dvorák.

Revenire

„Sunt încântat și onorat să revin ca solist cu minunata Filarmonică Enescu, cu maestrul Badea și la Ateneul Român. Sunt un profund admirator al lui George Enescu și al culturii române, în general, mai ales că am niște legături artistice, profesionale și personale evidente cu România – soția mea este româncă, la fel și copilul meu. Astfel, Filarmonica Enescu ocupă un loc cu totul special în inima mea. De asemenea, cu maestrul Badea am o strânsă conexiune muzicală, aproape telepatică. Christian Badea este un mentor și un artist de calibru, care a crezut mereu în mine, și împreună cu care am cântat des în Spania și în România”, a declarat pianistul spaniol Josu De Solaun.

„Despre Ateneul Român – ce se poate spune? Este una dintre cele mai frumoase și magice săli de concert din lume. Nu pot să uit emoția de la Concursul Internațional George Enescu din 2014, când am câștigat primul loc la secțiunea de pian, alături de aceeași Filarmonică Enescu, într-un moment foarte dificil din viața mea. Concertul nr. 2 de  Liszt, pe care îl interpretăm la Filarmonica George Enescu, este o piesă specială, luminoasă, plină de intimitate, lirism și pasiune arzătoare. Liszt a dat măsura întregului său geniu la nivel de orchestrație, partitură pentru pian și arhitectură formală. Sunt foarte emoționat să interpretăm această lucrare pentru publicul din București”, a subliniat Josu De Solaun.

 

 Joi, 19 mai, și vineri, 20 mai 2022

Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”

ora 19.00, Sala mare a Ateneului Român

Dirijor
CHRISTIAN BADEA

Solist
JOSU DE SOLAUN

Program

Franz Liszt
Concertul nr. 2, în la major, pentru pian şi orchestră, S.125

Antonin Dvorák
Simfonia nr. 9, în mi minor, op. 95, „Din Lumea Nouă”

Prețurile biletelor sunt:

Categoria I: 100 lei
Categoria II: 95 lei
Categoria III: 85 lei

 

Biletele se pot procura:
– De la Casa de Bilete a Ateneului Român
Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar.
Telefon: 021.315.68.75

– Online, accesand site-ul www.fge.org.ro – secțiunea „Calendar“. Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condițiile prevăzute de lege.

Accesul în sala Ateneului Român este permis conform legii.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol