28 septembrie 2020, 11:18

Piața Airbnb, luată la puricat. Ce trebuie să știi când vrei să primești turiști în casa ta

Platforma online Airbnb, cu opțiuni de cazare neconvenționale, altele decât hotelurile și pensiunile turistice, a crescut spectaculos în ultima perioadă, fiind utilizată de cei mai mulți turiști care aleg să viziteze locurile frumoase din țara noastră.

Pentru a vă face o idee despre povestea Airbnb, vă propunem să descoperiți picanteriile care au făcut ca o simplă idee să se trabsforme astăzi, într-unul dintre cele mai dezvoltate business-uri din sectorul hotelier:

Totul a început în 2007…

…când designerii Brian Chesky și Joe Gebbia nu-și mai puteau permite să plătească chiria pentru apartamentul lor din San Francisco, astfel că, pentru a reuși să facă față cheltuielilor, s-au decis să-și închirieze lor sufrageria celor turiștilor. Întâmplarea a făcut că, în acel timp avea loc o conferință de design în oraș, iar locurile de cazare erau limitate. Pentru că publicarea anunțului pe Craiglist (un site de anunțuri din SUA) li s-a părut prea impersonal, aceștia s-au decis să-și creeze propriul website.

Așa a apărut un website simplu unde aceștia și-au prezentat oferta: sufrageria lor amenajată cu câteva saltele și promisiunea unui mic dejun gătit dimineața următoare. Până la a avea ”primii clienți” a fost doar un pas, doar că, în zilele următoare, ceva a început să se întâmple. Au început să primească emailuri de la oameni din alte colțuri ale lumii întrebând când va fi site-ul făcut disponibil și în țara lor.

CITEȘTE MAI DEPARTE PE PSNEWS.RO


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.