CITIRE

Piața auto din România, al doilea ritm de creștere...

Piața auto din România, al doilea ritm de creștere din Europa. Câte mașini vechi sunt în trafic

Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile anunță că vânzările de autoturisme noi în Europa au înregistrat o scădere de 7,9% în luna iunie a acestui an comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, din cauza scăderii înmatriculărilor de autoturisme, conform Agerpres.

Înmatriculările de autorisme, în scădere în Europa

1,49 milioane automobile au fost înmatriculate luna trecută în țările UE şi EFTA (Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia), față de 1,62 milioane autoturisme înmatriculate în luna iunie a anului trecut. Înmatriculările de autoturisme noi au scăzut în toate marile piețe, în frunte cu Franța şi Spania, potrivit datelor furnizate de ACEA.

România, al doilea ritm de creștere din Europa

În luna iunie a acestui an au fost înmatriculate 14.082 autoturisme, în creştere cu 15% comparativ cu 12.241 autoturisme în perioada similară a anului trecut. Pe primul loc în topul realizat de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile se situează Lituania, acolo unde piaţa auto a înregistrat o creştere de 41,1%.

Câte mașini vechi sunt înregistrate în România

Conform unei analize făcute anul trecut, majoritatea maşinilor înregistrate în România sunt mai vechi de 10 ani – în total, 4 milioane şi jumătate de autovehicule, adică 76% din parcul auto, potrivit Digi 24.

Sursă cover foto: cars


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.