24 septembrie 2021, 9:31

Pisică sălbatică surprinsă în pădurile din România

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a postat un clip cu o pisică sălbatică surprinsă de o cameră de monitorizare amplasată într-o pădure.

În cea mai înaltă zonă, administrată de Ocolul Silvic Caiuti din cadrul Romsilva – Direcția Silvică Bacău, a fost montată o cameră cu ocazia demarării proiectului european LIFE Lynx.

În pădurile din România se adăpostesc unele din cele mai mari populații de urs, lup, râs sau pisică sălbatică din întreaga Uniune Europeană.

Pisica sălbatică este un animal solitar care vânează noaptea şi foarte rar este văzut de oameni în mediul său natural. Felina poate să ajungă 70 de centimetri lungime, lungimea cozii poate fi de 35 de centimetri. La maturitate, pisica sălbatică poate avea o greutate de 8 kilograme. Are un teritoriu de vânătoare de peste 300 de hectare şi se hrăneşte cu mamifere mici şi păsări, conform Romsilva.

În imagini se poate observa o cușcă capcană, dar cei de la Romsilva țin să precizeze că NU este activă.

PISICĂ SĂLBATICĂ ÎNTR-O PĂDURE ADMINISTRATĂ DE OS CĂIUȚI – DS BACĂU

Pisică sălbatică 🐈 surprinsă de o cameră de monitorizare amplasată într-o pădure 🌳 administrată de Ocolul Silvic Caiuti din cadrul Romsilva – Direcția Silvică Bacău, în cea mai înaltă zonă de pe suprafața administrată de acest ocol. 📷 Camera de monitorizare a fost amplasată cu ocazia demarării proiectului european LIFE Lynx pe care l-am mai prezentat în postările noastre anterioare, arătându-vă cum mai multe exemplare de râs din fondurile cinegetice gestionate de Romsilva🌲 au fost capturate și relocate în Munții Dinari și în sud-estul Munților Alpi, pentru salvarea de la dispariție a acestei specii. ‼️ Cușca capcană din imagine NU este activată, aceasta fiind folosită strict pentru proiectul menționat mai sus, sub atenta monitorizare a specialiștilor de la Romsilva și ACDB, parteneri în proiectul LIFE Lynx 🐾 . ℹ️ Pisica sălbatică este un animal solitar care vânează noaptea şi foarte rar este văzut de oameni în mediul său natural. Felina poate să ajungă 70 de centimetri lungime, lungimea cozii poate fi de 35 de centimetri. La maturitate, pisica sălbatică poate avea o greutate de 8 kilograme. Are un teritoriu de vânătoare de peste 300 de hectare şi se hrăneşte cu mamifere mici şi păsări.✨ Pădurile din România adăpostesc unele din cele mai mari populații de urs, lup, râs sau pisică sălbatică din întreaga Uniune Europeană.***** 🇬🇧 ℹ️ European Wild Cat is curious about a box trap which is meant for another feline – a lynx. The box trap is not active. The video was taken in a forest managed by Caiuti Forest District in Bacău county #Romania#DezvoltareDurabilă #ConteazăPentruViitor #Silvicultură #Silvic #Păduri #Pădure #Natură #Mediu #Forests #Forest #Forestry #Nature #Environment #wildcat #wildlife

Gepostet von Regia Nationala a Padurilor – Romsilva am Montag, 13. Juli 2020

sursa foto: captura video


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.