21 mai 2024, 1:43

Cu bicicleta din Timişoara până în Serbia pe cea mai lungă pistă din ţară, pe digul râului Bega

Bicicliştii pot merge, din nou, de la Timişoara până în Zrenjanin (Serbia) pe cea mai lungă pistă de biciclete din România, aflată pe digul râului Bega şi care leagă cele două ţări. Pista are 70 de kilometri lungime, dintre care 37 pe teritoriul României.

Pe această pistă va fi deschis un punct de trecere a frontierei temporar, iar trecerea se poate face deocamdată doar în două week-end-uri.

CITIȚI ȘI:
Cea mai lunga pistă de biciclete din România se află în județul Timiș. Are 37 de kilometri

”Succesul trecerii graniţei pe două roţi către Serbia în anii anteriori a făcut ca, şi în 2024, Consiliul Judeţean Timiş să solicite Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara deschiderea lunară a unui punct de trecere a frontierei, respectiv două weekenduri în lunile iunie, cu ocazia Zilei Mondiale a Ciclismului şi septembrie, când se sărbătoreşte Ziua Mondială a Mobilităţii”, a precizat Consiliul Judeţean Timiş, într-un comunicat de presă de luni.

Solicitarea a fost făcută pentru deschiderea unui punct de frontieră în fiecare ultim weekend al lunii, în perioada martie – octombrie 2024, între orele 8:00 – 20:00, pe lângă pista de biciclete construită de-a lungul canalului Bega între Timişoara şi Zrenjanin, la frontiera româno-sârbă. Însă,până în prezent, au fost aprobate doar lunile martie şi aprilie, urmând a fi actualizate datele ulterioare.

”Susţinem prin această iniţiativă un stil de viaţă sănătos şi continuăm să păstrăm tradiţia promovării legăturii turistice între România şi Serbia, atât pe uscat, cât şi pe apă. Consiliul Judeţean Timiş va face toate eforturile necesare pentru a continua această acţiune, foarte bine primită de către iubitorii de ciclism”, a spus preşedintele CJ Timiş, Alin Nica.

Week-end-urile din cele două luni aprobate sunt 30-31 martie şi 27-28 aprilie.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol