26 septembrie 2020, 22:32

Plajele din Hong Kong, „sufocate” de mii de măști de unică folosință

Pe lângă impactul major pe care l-a avut asupra populației întregii planete, efectele pandemiei de coronavirus se resimt și în cazul ecosistemelor. Plajele și apele din Hong Kong au ajuns să fie „sufocate” de mii de măști chirurgicale aruncate la întâmplare de oameni, menționează Agerpres. 

Asociațiile pentru protejarea mediului înconjurător au tras un semnal de alarmă și au menționat faptul că aceste măști măresc deja cantitățile uriașe de plastic care se regăsesc în apele din Hong Kong.

„Masca de unică folosinţă este doar o altă greutate pe care o lăsăm generaţiilor viitoare”, a declarat Gary Stokes, cofondator al OceansAsia, arată sursa citată.

Studiile lansate de organizația OceansAsia arată faptul că încă de la izbucnirea pandemiei de coronavirus, deșeurile și microplasticele erau deja prezente pe una dintre cele mai îndepărtate şi nelocuite insule ale teritoriului.

Totodată, aceștia au concluzionat că unele dintre cele mai des întâlnite deșeuri din plastic au fost sticlele, brichetele, tacâmurile de unică folosinţă, ambalajele din polistiren şi paiele de plastic. Acestei liste s-au adăugat recent și măștile de unică folosință care plutesc la suprafața mării și se regăsesc și pe plajele litoralului.

„De când oamenii au început să poarte măşti, consecinţele acestui fenomen sunt acum vizibile pe plaje”, a spus Stokes.

Sursă Foto: .reuters.com

Potrivit statisticilor, în fiecare an, cei aproape 7,5 milioane de locuitori din Hong Kong produc şase milioane de tone de deşeuri, din care doar aproximativ 30% sunt reciclate, mai arată Agerpres. 

Sursă Foto:


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.