5 decembrie 2023, 17:31

Planuri îndrăznețe pentru Dacia. Câte mașini va produce fabrica de la Mioveni

Dacia, cea mai mare companie de automobile din România, va produce din anul 2020 cu 400.000 de maşini mai mult, printr-o investiţie de 100 milioane euro, anunțul fiind făcut de Christophe Dridi, director general al Automobile Dacia şi al Groupe Renault România.

”Intenţia noastră este de a creşte capacitatea fabricii de la Mioveni. În prezent, aceasta este de 350.000 autovehicule pe an, iar din septembrie 2020, vom avea o capacitate de 400.000 maşini pe an. Noi investim 75 milioane euro, iar subvenţia din partea Guvernului este de 25 milioane euro. Ne va permite să producem cu 50.000 mai multe maşini pe an şi vom angaja 300 de persoane”, a declarat miercuri pentru News.ro Christophe Dridi, director general al Groupe Renault România.

Noul model Duster a devenit bijuteria companiei, iar directorul general nu ezită să își arate entuziasmul: ”Suntem foarte mândri. Îl vindem în 44 de ţări, este cel mai vândut SUV în Europa. Credem că Duster este ca un ambasador pentru România”, a precizat Drid care a ținut să reamintească că şi Papa Francisc, în cadrul vizitei în România, s-a deplasat cu un papamobil Dacia Duster la Şumuleu Ciuc.

În plus, acesta a mai precizat și că: ”Provocarea noastră este să continuăm succesul Dacia, iar ‘copilul’ nostru să aibă nişte surori”, a menționat reprezentantul Groupe Renault România, pentru News.ro .

În prezent, Franța este cea mai mare piață de export pentru automobilele Dacia, urmată de Germania, Italia, Spania, România, Turcia, Maroc, Algeria şi Marea Britanie.

Semn că afacerile merg din ce în ce mai bine, toți ce cei 3.200 de angajaţi din Capitală vor avea o casă nouă. Pe 28 iunie, Groupe Renault România va inaugura un nou sediu în București, în prezența premierului Viorica Dăncilă, dar şi a lui Thierry Bolloré, CEO al Grupului Renault.

Mai mult decât atât, se pare că și uzina Dacia de la Mioveni declară noi recoduri ale producției. Asociaţia Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) a anunţat în ianuarie anul trecut fabrica semnala o creştere a producţiei de 6,8%, până la 335.262 vehicule.

Bilanțul anului 2018 în materie de autovehicule arată faptul că cel mai produs model Dacia a fost Duster cu 313.883 unităţi. SUV-ul a fost urmat de Sandero (42.146 unităţi), Logan (33.841 unităţi) şi Logan MCV (22.354 unităţi).

Sursă Cover Foto: autoblog.md


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol